Sadržaj ove web lokacije  isključiva je odgovornost tvrtke   KOS-M.V.M. d.o.o.

AUTOMATIZACIJA MONTAŽE GUMENIH BRTVI NA ZAŠTITNU ČEP-MATICU PLINSKE BOCE – faza 2

S danom 20.05.2021. godine tvrtka KOS – M.V.M. d.o.o. u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu

započela je s provedbom projekta:
"Automatizacija montaže gumenih brtvi na zaštitnu čep-maticu plinske boce – faza 2"

u okviru poziva Inovacijski vaučeri za MPS-ove
(ref. oznaka KK.03.2.2.03.)

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. 

Opći cilj projekta:
 • Projektom je predviđen prijenos stručnog i tehničkog znanja za izradu dodatnog modula automatizirane linije za montažu gumenih brtvi na zaštitnu čep-maticu za priključni ogranak ventila plinske boce – za montažu dodatne brtve na maticu (brtva regulatora), upisivanje serijskog broja na zaštitnu čep-maticu, njihovo brojanje te usmjeravanje u završno pakovanje (vreća s 500 komada kompletiranih matica).
Specifični ciljevi projekta:
 • Realizacijom druge faze projekta automatizacije montaže gumenih brtvi na zaštitne čep-matice, optimira se proces montaže dodatne brtve u zaštitnu čep-maticu plinske boce, označavanja serijskim bojem (sljedivosti) i brojanja konačnog paketa proizvoda (paketi po 500 komada). Na taj način se povisuje učinkovitost proizvodnje, povećavaju proizvodni (montažni) kapaciteti prijavitelja i osigurava viša kvaliteta proizvoda. Kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkom organizacijom prijavitelj jača vlastiti kapacitet za daljnje istraživanje i razvoj na području automatizacija te mu se pruža podrška za razvoj i komercijalizaciju novih inovacija za potrebe ostalih procesa u svom poslovanju, prije svega za automatizaciju montaže gumenih brtvi na različitim modelima (oblicima) zaštitnih čep-matica plinske boce.

Osnovni podaci o projektu:

 • Naziv projekta:
 • Trajanje: 2 mjeseca
 • Vrijednost projekta: 106.330,00 kuna
 • EU sufinanciranje: 74.431,00 kuna
 • Korisnik: KOS-M.V.M. d.o.o.
 • Suradna institucija: Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu

Očekivani rezultati provedbe projekta:

 • Povećanje poslovnih prihoda na godišnjoj razini
 • Povećanje prodajnih prihoda
 • Povećanje kapaciteta ljudskih potencijala
 • Povećanje proizvodnosti rada zaposlenika
 • Povećanje proizvodnih kapaciteta
 • Stvaranje podloga za daljnji inovativni razvoj proizvodnih procesa.

SAŽETAK: Ovaj projekt se provodi zbog jačanja kapaciteta tvrtke KOS M.V.M. za istraživanje, razvoj i inovacije kroz suradnju s Fakultetom strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu (UNIZAG FSB), u svrhu razvoja dodatnog modula za ugradnju dodatne brtve u modularnom stroju za automatiziranu montažu gumenih brtvi na zaštitne čep-matice plinske boce. U tu svrhu na UNIZAG FSB načinjen je idejni projekt kao i detaljna razrada komponenata dodatnog modula stroja.

Modularni stroj za automatiziranu montažu gumene brtve na zaštitnu čep-maticu plinske boce s novim modulom za okretanje zaštitnih čep-matica

Modularni stroj za automatiziranu montažu gumene brtve na zaštitnu 
čep-maticu plinske boce s novim modulom za okretanje zaštitnih čep-matica

Tvrtka KOS-M.V.M. d.o.o. kroz uvođenje nove tehnologije ojačat će tržišnu poziciju te povećati proizvodne kapacitete. Razvoj, izrada i nabava tehnološki napredne opreme ojačati će i proširiti kapacitete, rezultat čega će biti novo zapošljavanje, rast prihoda od prodaje i rast dobiti.

Kontakt osoba:

Mario Kos; +385 1 206 5806;  Diese E-Mail-Adresse ist gegen Spambots geschützt! JavaScript muss aktiviert werden, damit sie angezeigt werden kann. ; http://www.kos-mvm.hr/

za više informacija: www.strukturnifondovi.hr

 


Sadržaj ove web lokacije  isključiva je odgovornost tvrtke   KOS-M.V.M. d.o.o.

AUTOMATIZACIJA MONTAŽE GUMENIH BRTVI NA ZAŠTITNU ČEP-MATICU PLINSKE BOCE

S danom 05.01.2021. godine tvrtka KOS – M.V.M. d.o.o. u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu

započela je s provedbom projekta:
'"Automatizacija montaže gumenih brtvi na zaštitnu čep-maticu plinske boce"

u okviru poziva Inovacijski vaučeri za MPS-ove

Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

Opći cilj projekta:


 • Projektom je predviđen prijenos stručnog i tehničkog znanja za izradu automatizirane linije za montažu gumenih brtvi na zaštitnu čep-maticu za priključni ogranak ventila plinske boce, upisivanje serijskog broja na zaštitnu čep-maticu te njihovo brojanje.

Zaštita na raduSpecifični cilj projekta:

 • Realizacijom projekta optimira se proces montaže brtvi u zaštitne čep-matice, označavanja matica serijskim bojem (sljedivosti) i brojanja konačnog paketa proizvoda, povisuje se učinkovitost proizvodnje, povećavaju proizvodni (montažni) kapaciteti prijavitelja i osigurava viša kvaliteta proizvoda. Prijavitelj stvara bolje uvjete za proširivanje svojeg tržišta djelovanja. Kroz suradnju sa znanstveno-istraživačkom organizacijom prijavitelj jača vlastiti kapacitet za daljnje istraživanje i razvoj na području automatizacija te mu se pruža podrška za razvoj i komercijalizaciju novih inovacija za potrebe ostalih procesa u svom poslovanju.

Osnovni podaci o projektu:

 • Naziv projekta: automatizacija montaže gumenih brtvi na zaštitu čep-maticu plinske boce
 • Trajanje: 1 mjesec
 • Vrijednost projekta: 107.120,00 kuna
 • EU sufinanciranje: 74.984,00 kuna
 • Korisnik: KOS-M.V.M. d.o.o.
 • Suradna institucija: Fakultet strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu

Zaštita na radu Očekivani rezultati provedbe:

 

Politika upravljanja

Tvrtka KOS M.V.M. d.o.o. bavi se razvojem i proizvodnjom proizvoda od polimera.

Naša misija:

Ostvariti održivi razvoj tvrtke uz maksimalnu usmjerenost na zadovoljstvo i ispunjavanje očekivanja kupaca, djelatnika, dobavljača, društvene zajednice i svih ostalih zainteresiranih strana.

Naša vizija:

Biti vodeća tvrtka u regiji u proizvodnji prateće industrijske opreme za distribuciju plinskih boca, prepoznata po inovativnosti, fleksibilnosti i kvaliteti proizvoda.

Weiterlesen...

 

Zaštita na radu

Zaštita na radu SUSTAV UPRAVLJANJA SIGURNOŠĆU NA RADU I ZAŠTITOM ZDRAVLJA ZAPOSLENIKA

Uz brigu o ispunjavanju zahtjeva Kupaca, temeljna odrednica našeg poslovanja je i osiguranje maksimalne sigurnosti na radu i zaštite zdravlja zaposlenika, pa se briga sigurnosti očituje u slijedećim elementima:
 • Uprava je definirala Politiku upravljanja u kojoj se između ostaloga obvezujemo brinuti o sigurnosti i zaštiti zdravlja zaposlenika te stalno poboljšavati sustav upravljanja sigurnošću na radu. Politiku upravljanja je javna i dostupna svim zainteresiranim stranama
...

Weiterlesen...

 

Ekologija

Ekologija SUSTAV UPRAVLJANJA OKOLIŠEM

Uz brigu o ispunjavanju zahtjeva Kupaca, temeljna odrednica našeg poslovanja je i zaštita okoliša, pa se briga o zaštiti okoliša očituje u slijedećim elementima:
 • Uprava je definirala Politiku upravljanja u kojoj se između ostaloga obvezujemo brinuti o zaštiti okoliša, smanjivati negativan utjecaj na okoliš i trajno smanjivati potrošnju prirodnih resursa. Politiku upravljanja je javna i dostupna svim zainteresiranim stranama
...

Weiterlesen...