O nama

Tvrtka „KOS-M.V.M.“ d.o.o. osnovana je tijekom 1993. godine, iz obrta pod nazivom "PAP" (proizvodnja alata i prerada), koji je nastao na temelju kućne radinosti od 1973. godine.

Do 1990. godine bavila se je razvojem, konstrukcijom i izradom alata za preradu plastike, metala i stakla te preradom plastike.

Početkom 1990. godine pokreće se i razvija namjenska proizvodnja.

Za sve namjenske proizvode, odabrana je i razvijena vlastita tehnologija koja je garantirala kvalitetu sukladnu NATO standardima (čvrstoća, vodonepropusnost, klimatska izdržljivost, elektroprovodljivost i slično).

Zamiranjem te proizvodnje, ponovno se orijentira na proizvodnju za gospodarstvo, te između ostaloga već od 1996.g. radimo na idejnom rješenju za zaštitu pakovine plinske boce za kućanstvo. Zajedno sa stručnjacima „INA-UNP-PC“ od 1997.g. unaprjeđujemo idejno rješenje, te po preporuci Državnog inspektorata za posude pod tlakom, radimo na izradi prototipa. Od 1999.g. pa sve do danas ( u ono vrijeme „INA-UNP-PC“ a danas „PROplin“ d.o.o.) primjenjuje našu "Zaštitnu čep maticu". Za potrebe "PROplina"-a, 2002/2003.g. idejno rješavamo te proizvodimo i reklamne artikle (stolni upaljač, otvarač za boce i stalak za olovke), a kasnije osmišljavamo i stavljamo u proizvodnju "vadičep" (u obliku plinske boce).

Od 2002.g. usvajamo proizvodnju "Pripremnih grupa" koju smo ranije radili kao kooperanati "BAGAT"-a iz Zadra. Nabavkom opreme, ušli smo i u program "Puhane ambalaže". Od 2002.g. izvozimo naše proizvode u BiH, Sloveniju, Crnu Goru, Makedoniju I Srbiju.

2005 g. razvijamo i puštamo u rad protupožarni aparat ''STOP-PIRO'',kojeg proizvodimo u dvije vrste ''PMA'' protupožarni mobilni aparat i ''PSA'' protupožarni stabilni aparat.

2010 g. razvijamo dvostruki sistem pakiranja pod nazivom ''DUOpack''


S ponosom možemo istaknuti da smo od 1999.g. vlasnici mnogobrojnih nagrada i priznanja. Tu prije svega mislimo na godišnju nagradu za postignute rezultate u gospodarstvu, te priznanje "Zavoda za poslovno istraživanje" dodijeljeno direktoru Kos Vladimiru za najuspješnijeg poduzetnika u poslovanje 2001/02/03/04/05. godini.